Cat valoreaza, in realitate, casele primarului Sibiului, Klaus Iohannis?

Cat valoreaza, in realitate,  casele primarului Sibiului, Klaus Iohannis?

Cat valoreaza, in realitate, casele primarului Sibiului, Klaus Iohannis?

by September 23, 2014 0 comments

Klaus Iohannis sfideaza intelegenta romanului cand declara ca cele 6 case ( de fapt sunt 7) ale lui valoreaza cat un apartament din Bucuresti. El a facut aceasta declaratie aseara, pe un post de televiziune, in cadrul unui interviu.

Potrivit propriei declaratii de avere, toate imobilele sale insumeaza peste 2000 mp (locuinte, dependinte, curte interioara) in intravilan. Este vorba despre imobilele de la urmatoarele adrese: str. Balcescu 29, str. Padagogilor, nr 14, str. Somesului, nr 13, str. Balea nr. 29, str. Magura nr.9, str. Magura nr.11.

Doar la o analiza sumara a pretului pe mp in Sibiu ( unde poate ajunge si la 1000 euro/mp in zona veche),in conditiile in care mai toate locuintele lui Iohannis sunt situate in centrul Sibiului, am putea face o estimare a acestora, fiind vorba de peste 600 000 euro. Cam cat o vila monument istoric din centrul Bucurestiului! Mentionam ca un apartament de lux din Bucuresti nu depaseste 200 000 de euro.

Pentru a da un exemplu in acest sens, Iohannis a cumparat prima casa in 1992, pe strada Balea nr. 29, cu 75 000 de marci. O suma colosala pentru acele vremuri, cand salariul mediu in Romania se ridica la cateva sute de dolari ( sau marci). Acum o asemenea casa, cu toate imbunatatirile aduse in timp, se poate ridica la peste 250 000 euro.

Trebuie mentionat si faptul ca familia Iohannis are in administrare si un spatiu foarte generos ( cat un apartament de 5 camere din Bucuresti) in centrul orasului, la adresa Balcescu 29, lasat in folosinta de partenerul oneros de afaceri a soacrei si sotiei edilului, Ghenea Ion, plecat in SUA. Acesta i-a dat procura lui Klaus Iohannis pentru a incheia un contract de inchiriere cu Banca Rieffeisen, careia ii cere lunar 20 000 de dolari/lunar, ceea ce inseamna un venit anual de 240 000 de dolari.( citeste si http://ancheteonline.ro/2014/09/cum-s-a-imbogatit-familia-primarul-sibiului-klaus-iohannis-manual-de-fraudare-a-legii-fals-uz-de-fals-fals-intelectual-marturii-mincinoase/).

Imobilul din str. Balcescu 29, chiar in centrul Sibiului, luat in mod ilegal, fapt demonstrat in instanta ( vezi articolul citat mai sus), valoreaza mai mult de 100 000 euro. Este vorba despre 3 apartamente, care in acest moment sunt locuite de chiriasii care le-au cumparat legal pe baza legii 112/1995, dar, prin fals si uz de fals, sotia si soacra lui Iohannis i-au deposedati de aceste bunuri. Primul apartament detine 80 mp, al doilea -90mp, iar al treilea 50 mp. La parterul acestor locuinte se afla o agentie a Reiffesen Bank, inchiriata de Klaus Iohannis( ca mandatar al lui Ghenea Ion), cu o suprafata de 146 de mp ( potrivit contractului de inchiriere din 5 februarie 2002), iar toate veniturile ( peste 240 000 de dolari pe an) intra in buzunarele familiei Iohannis.

Imobilele din strada Magura, nr.9 si 11, intabulate pe numele lui Klaus Iohannis si Carmen Iohannis dispun de 460 mp, cu o curte interioara, la comun. Este vorba, potrivit CF nr.953/1987, despre o casa de locuit la nr.11, cu un singur nivel, 2 camere, bucatarie, baie, antreu si camara. Acest imobil a fost cumparat in 2007, de la Maria Bohm, nascuta Schuster. La numarul 9, familia Iohannis a achizitionat o alta casa, tot in 2007, de la Helga si Hermann Pitters. Si acest imobil detine 2 camere, baie, bucatarie, camara, subsol.

Imobilul din strada Pedagogilor nr. 14 a fost cumparat de familia Iohannis in 1997. Este vorba despre un apartament ce cuprinde 96 mp( potrivit Cartii Funciare nr. 9960), format din 2 camere, o bucatarie, baie si dependinte.

Imobilul din str. Balea 29 este, potrivit Cartii Funciare nr. 15591, un apartament cu 5 camere, bucatarie, camara, antreu, 2 debarale, la subsol 4 pivnite si spalatorie, precum si un teren de 900 mp. Proprietari sunt Klaus Iohannis si Carmen Iohannis. 3/4  din acest imobil au apartinut soacrei lui Iohannis, Lazurca Georgeta, si sotului acesteia, Lazurca Ioan,  care le-au donat lui Klaus si Carmen in 4 octombrie 2007. “Subsemnatii donatori Lazurca Ioan si Lazurca Georgeta declaram ca donam fiicei noastre Iohannis Carmen Georgeta precum si sotului acesteia, Iohannis Klaus-Werner, ca bun comun conform art.31 din Codul Familiei, cu scutire de raport, conta noastra de proprietate de 3/4 parti din intreg apartamentul cu nr.1 al casei din Sibiu, str. Balea nr.29. Interesant este faptul ca acest imobil a fost cumparat de Klaus Iohannis in 1992, dar atunci, i-a trecut in acte pe socrii sai, el devenind proprietar deplin  dupa 15 ani.

De asemenea, putem pune la numar si a 7 casa, cea din Magheru 35, pe care a pierdut-o in instanta, dar Iohannis refuza sa renunte la ea, tarand proprietarii de drept prin tribunal. Aici este vorba de un imobil cu 3 etaje, de peste 500 mp.

DESCARCA AICI CARTEA FUNCIARA 1

DESCARCA AICI CARTEA FUNCIARA 2

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.