UDMR a tradat din nou. Conducerea formatiunii a decis iesirea de la guvernare si apropierea de PNL

UDMR a tradat din nou. Conducerea formatiunii a decis iesirea de la guvernare si apropierea de PNL

UDMR a tradat din nou. Conducerea formatiunii a decis iesirea de la guvernare si apropierea de PNL

by November 27, 2014 0 comments

Liderul UDMR Kelemen Hunor a anuntat joi ca Uniunea Democrata Maghiara din Romania vrea sa iasa de la guvernare. Consiliul Permanent al UDMR, reunit joi dimineata in sedinta, a decis sa recomande forului suprem al partidului – Consiliul Reprezentantilor Unionali din data de 13 decembrie – iesirea formatiunii din coalitia de guvernare.

Conducerea UDMR a luat aceasta decizie inaintea votarii unei legi esentiale – legea bugetului pe 2015. UDMR a mai jucat tare si in trecut, cand se afla la guvernare, in ajunul votului pe legi importante.

In momentul de fata, PSD detine majoritatea in Parlament chiar si fara UDMR, fiind sustinut de UNPR, PC, Grupul  minoritatilor nationale, parlamentarii care au trecut de la PNL la formatiunea lui Calin Popescu Tariceanu, si de mare parte din fostii parlamentari PP-DD.

Presedintele UDMR a aratat ca forul maghiar a facut o analiza si a constatat ca nici guvernul Ponta si nici stabilitatea politica, nu depind de prezenta UDMR in Guvern. Kelemen Hunor a invocat drept motiv al plecarii de la guvernare nevoia formatiunii politice de a se intoarce catre alegatorii sai si de a se ocupa de problemele propriei comunitati.

Totodata, liderul UDMR a precizat ca formatiunea considera “la fel de necesar dialogul cu toate fortele politice”.

Reamintim ca maghiarii au dat un puternic semnal conducerii UDMR la alegerile prezidentiale: in turul 2 au votat pentru Iohannis in masa, iar prezenta a fost mai mare decat la turul 1, cand au existat doi candidati ai comunitatii maghiare: Kelemen Hunor (DMR) si Szilagyi Zsolt (PPMT).

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.