Viorel Hrebenciuc a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA

Viorel Hrebenciuc a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA

Viorel Hrebenciuc a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA

by October 28, 2014 0 comments

Viorel Hrebenciuc, REŢINUT pentru 24 de ore în dosarul retrocedărilor ilegale şi urmează să fie prezentat judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, informează România TV.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a decis conexarea celor două dosare ale lui Viorel Hrebenciuc, respectiv cel privind retrocedările ilegale şi cel în care este urmărit penal alături de parlamentarul Dan Şova, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. În dosarul în care este cercetat alături de Dan Şova, fapta reţinută în sarcina lui Viorel Hrebenciuc ar fi fost comisă, potrivit procurorilor DNA, după ce a fost pus în acuzare în dosarul retrocedărilor.
Viorel HREBENCIUC este urmărit penal în dosarul retrocedărilor pentru “săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență şi instigare la folosire a influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite”, se arată într-un comunicat DNA.

Potrivit procurorilor DNA, începând cu luna aprilie 2013 și până în prezent, , Viorel Hrebenciuc împreună cu Adam Ioan, Paltin Gheorghe Sturdza şi Bengescu Dan Costin, a constituit și coordonat un grup (la care au aderat/sprijinit ulterior și alte persoane), ce urmărea să obțină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influență sau folosirea nelegală a influenței cu scopul de a urgenta punerea în posesie și eliberarea titlului de proprietate precum și o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier în suprafață de 43.227 ha dobândit prin hotărârea judecătorească nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna.

În luna aprilie 2013, Hrebenciuc Viorel împreună cu Bengescu Dan Costin, le-a promis lui Adam Ioan şi Sturdza Paltin Gheorghe că-i va determina pe funcționarii publici cu atribuții de punere în posesie și eliberare titlului de proprietate privind terenul forestier în suprafață de 43.227 ha (din cadrul Comisiei Județene de Fond Funciar Bacău, Direcției Silvice Bacău, Comisiilor locale de Fond Funciar Asău, Dofteana, Brusturoasa, Palanca, OCPI Bacău, ITRSV Suceava, ROMSILVA etc.) să urgenteze îndeplinirea actelor ce intră în atribuțiile lor de serviciu sau să îndeplinească acte contrare acestor îndatoriri (ex. să nu se formuleze plângeri în instanță împotriva deciziilor Comisiei județene de fond funciar Bacău), acceptând de la aceștia promisiunea de bani sau alte foloase.
În cursul anului 2013, Hrebenciuc Viorel l-a contactat repetat la telefon pe inculpatul Crăciunescu Adam, director general al RNP Romsilva, şi s-a deplasat la biroul acestuia, reproşându-i opoziţia la punerea în posesia a lui Sturdza Paltin.

Citeste mai mult pe RomâniaTV.NET
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.