Update! Corina Crețu, în Comisia REGI: Prioritatea mea absolută este crearea de locuri de muncă

Update! Corina Crețu, în Comisia REGI: Prioritatea mea absolută este crearea de locuri de muncă

Update! Corina Crețu, în Comisia REGI: Prioritatea mea absolută este crearea de locuri de muncă

by October 1, 2014 0 comments

Comisarul european desemnat pentru politică regională, Corina Crețu , a vorbit despre prioritățile pe care le are în Comisia pentru dezvoltare regională (REGI) a Parlamentului European, la Bruxelles, înaintea începerii audierilor propriu-zise.

Aceasta a ţinut să precizeze încă de la început că “Prioritatea mea absolută este să mă asigur că vom maximiza contribuția politicii regionale la crearea de locuri de muncă și creștere economică”. În plus, a  insistat asupra faptului că este nevoie să fie negociate programe operaționale de calitate.

Totodată, comisarul european desemnat pentru politică regională este de părere că această politică va fi foarte importantă pentru prioritățile Comisiei Europene în domeniul inovării, a IMM-urilor, a pieței unice digitale, a obiectivelor de mediu și de incluziune socială.

“Trebuie să transferăm bunele intenții din acordurile pe care le avem în programe operaționale care pot face o diferență”, a mai adăugat Corina Crețu. Europarlamentarul a ţinut să precizeze că programele și programarea de calitate nu trebuie să aibă de suferit. De asemenea, aceasta a precizat că “împreună suntem mult mai puternici decât dacă ne izolăm unul de altul” și a promis „o toleranță zero față de fraudă”.

După un intro în limba engleză, Corina Cretu a început să răspundă în limba română  întrebărilor din partea europarlamentarilor.

Întrebările europarlamentarilor au fost repetitive, de cele mai multe ori şi s-au axat pe necesitatea creşterii absorbţiei fondurilor în noua perioadă de programare. Corina Creţu a răspuns calm, depăşind de câteva ori cele două minute allocate fiecărui răspuns.

Sursa foto: Parlamentul European

Citeşte şi:

Corina Cretu este audiata azi în comisia REGI din Parlamentul European

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.