AFP: ANI acuza presiuni crescande venite din partea politicienilor

AFP: ANI acuza presiuni crescande venite din partea politicienilor

by November 26, 2012 0 comments

Presedintele Agentiei Nationale de Integritate (numita de agentia France Presse “agentia nationala anticoruptie” – n.r.), Horia Georgescu, a denuntat luni, pentru AFP, o “crestere exponentiala a presiunilor politice” din toate partile, pentru limitarea activitatilor institutiei sale, precum si atacuri lansate de presedintele Senatului, Crin Antonescu. “Au existat intotdeauna presiuni insa acestea au crescut exponential recent. Aceste presiuni au devenit foarte agresive”, a declarat Georgescu pentru AFP. “Astazi, declaratii facute in spatiul public se rezuma la a  promova demembrarea ANI sau schimbarea legii care reglementeaza functionarea acesteia, precum si atacuri personale” in directia sa, a adaugat el.
AFP precizeaza ca Romania va organiza alegeri parlamentare pe 9 decembrie.

Fondata in 2008, ANI verifica integritatea responsabililor politici cu scopul de a se evita conflictele de interese sau cazurile de imbogatire personala, scrie AFP.

De la inceputul lunii noiembrie, agentia a declarat “incompatibili” trei ministrii ai guvernului de centru stanga condus de Ponta , insa acestia au refuzat sa demisioneze, denuntand acuzatii poltice inainte campaniei electorale.

“Presiunile vin din toate zonele politice si nu vreau sa fac distinctie intre partidele aflate la putere si cele din opozitie. Cred ca ANI a inceput sa aiba rezultate concrete si acest lucru deranjeaza” a spus Georgescu pentru AFP.

Acesta regreta ca presedintele Senatului a criticat din nou deciziile ANI, in timpul unei emisiuni televizate de duminica, vorbind despre o eventuala plecare a presedintelui agentiei. “Acestea sunt declaratii ale numarului doi din stat, care reprezinta presiune politica asupra institutiei”, a mai declarat Georgescu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.