Francois Hollande, despre tiganii romani: Nu putem accepta ca aceste populatii sa fie alungate din tara lor

Francois Hollande, despre tiganii romani: Nu putem accepta ca aceste populatii sa fie alungate din tara lor

by September 10, 2012 0 comments

Presedintele francez Francois Hollande a anuntat duminica, intr-un interviu acordat postului de televiziune privat TF1, ca ministrul francez de Interne, Manuel Valls, si ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Bernard Cazeneuve, vor veni miercuri in Romania pentru a discuta situatia romilor si a aborda problema “la sursa”, informeaza AFP. “De miercuri, ministrul de Interne si ministrul pentru Afaceri Europene vor merge in Romania pentru ca aceasta problema sa fie tratata la sursa”, a declarat Hollande.“Nu putem accepta ca aceste populatii sa fie alungate din tara lor, mutate” si sa vina in Franta “pentru a se refugia in conditiile in care (ele) nu pot sustine o activitate economica”, a adaugat presedintele Republicii.

“In Franta sunt 15.000 de romi: acestia nu au venit in patru luni”, a afirmat Hollande venind in apararea ministrului sau de Interne, criticat de francezi pentru angajamentul sau de a desfiinta taberele ilegale ale romilor prin punerea in aplicare a unor decizii judecatoresti.

Potrivit presedintelui francez, “ministrul de Interne si-a facut tema”, “a aplicat deciziile justitiei si in acelasi timp i-a relocat in masura in care este posibil sau i-a repatriat in tara de origine”.

In ultimele saptamani, in Franta, sute de romi au fost evacuati de autoritati din taberele ilegale, provocand proteste din partea reprezentantilor romilor, a asociatilor si a unui partid de stanga.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.